Råttfällebil-dokumentation

Vi började med att alla var för sig gjorde sin egen ritning på hur vi ville att vår bil skulle se ut. Allas ritningar var ändå relativt lika och alla tänkte på samma sätt. Vi alla tänkte att vi skulle ha tre hjul, för att då skulle bilen bli formad som en triangel och luften skulle gå på sidan. Vi ville alltså att den skulle gå snabbt. Sen skulle den också bli billigare om vi använde tre hjul istället för fyra.

Efter vi hade kommit överens på hur den skulle se ut så behövde vi bestämma hur vi skulle bygga den så ekonomiskt och hållbart som möjligt. Till exempel valde vi att göra bilen ganska liten så vi inte behövde köpa de långa blompinnarna. Vi köpte också de små hjulen istället för de stora hjulen utav CD-skivor.

Vi insåg ganska fort att vi behövde limma fast hjulen där bak för att de annars skulle åka i olika takter. Men hjulet där fram lät vi åka fritt. Det var också mening att vi skulle ha med två ballonger men den idén slutade med att vi inte använde den.

I slutet av arbetet diskuterade vi om vi skulle ha en pinne som satt fast i råttfällan eller om vi bara skulle låta snöret ligga fritt.  Nästan alla i gruppen ville ha en pinne för då skulle bilen gå längre och rakare. Men det var en i vår grupp som inte ville ha den vilket var lite jobbigt för att vi försökte verkligen förklara för henne att det inte skulle funka. Det slutade med att vi inte använde en pinne och det ångrar majoriteten i min grupp verkligen.

 

Så vi började med att kolla på alla priser och det man kunde köpa. Vårt mål ar att använda så lite pengar som möjligt. Det slutade med att vi använde ca 2 av 3 miljoner. Därefter kom vi på att vi behövde borra hål i spatlarna som hjulaxeln skulle sitta i. Medans Sofie gjorde det så började jag fixa plattan som råttfällan skulle sitta fast på. Jag hade tagit med sugrör hemifrån så vi använde de till att göra plattan. Det tyckte vi var en bra idé för det skulle inte kosta oss några pengar plus att de var lätta och skulle inte tynga ner bilen. Eftersom att bilen blev relativt liten så fick allt annat också bli det, inklusive plattan. Men detta var bra eftersom då behövde vi inte göra av med så mycket pengar.

När vi borrat hål i spatlarna prövade vi att sätta ihop allt utan att limma fast delarna i varandra. Detta gjorde vi för att säkra att allt var i rätt storlek. Hittills så funkade allt som det skulle. Efter det valde vi att limma fast hjulen i hjulaxeln med en limpistol där bak. Föst var hålen i hjulen för små så de gick inte att få. Det löste vi med att trycka igenom blompinnen och skruva runt den, på det sättet blev hålet större. Hjulet där fram lät vi sitta fritt. Vi ville inte att hjulet skulle sitta för fritt så vi använde spatlarna som vi satt utanpå hjulen där bak och satt de utanpå hjulet där fram. Vi gjorde så att det skulle vara lite avstånd mellan spatlarna och hjulet. På det sättet höll spatlarna hjulet på plats.  Genom hjulet där bak satt vi såklart igenom en minde hjulaxel. Först var blompinnarna som vi använde som hjulaxlar för långa så då kapade vi av de med en sax. Det var ganska trögt men det fungerade till slut.

Nu satt själva ”basen’’ på plats. Det vara du vi började fundera på hur råttfällan funkade. Ingen av oss hade någonsin använt en råttfälla. Men genom att kolla runt lite på de andra kom vi på det tillslut.

Så vi satt på plattan utav sugrör på bilen. Till det använde vi limpistol. Efter det var det bara att limma fast råttfällan. Först var vi lite osäkra om råttfällan var för stor men det var den inte. Vi använde också limpistol till att limma fast den. Sedan knöt vi fast ett snöre i råttfällan. Andra änden av snöret knöt vi fast i den bakre hjulaxeln. När vi hade testat den några gånger sa Maria att vi kunde såga en skåra i råttfällan. Skåran skulle göra så att snöret höll sig på plats. Så vi gick ner till träslöjden och sågade med figursågen. Efter det prövade vi med att köra den om och om igen. Bilen körde ganska snabbt men innan den stanna svängde den lite. Men det var det ingen i gruppen som brydde sig så mycket om då.

 

När det var dags för tävling så gick det inte så bra. Bilen kom iväg väldigt snabbt men svängde av på nästan en gång. Så när det hände tänkte jag och Sofie på vad som hade gått fel. Vi kom på att istället för tre hjul så skulle vi haft fyra för då skulle det varit mer stabilt. Vi tror också att chanserna att den hade åkt rakare skulle vart större. Sen som redan skrivit skulle vi nog haft en pinne som skulle suttit fast i snöret. För då skulle nog vår bil åkt rakare för vi tror att bilen också skulle stabiliserats bättre då.

Så om vi fick göra om bilen skulle vi haft med pinnen och ha haft fyra hjul på bilen.

 

ladda-ned-1