Dokumentation – Råttfällebil

20161010_140104

Vi började med att planera ut bilen. Vi ville ha en bil som var formad som en triangel, så att luften skulle kunna gå på sidorna om bilen. Vi tänkte att det skulle minska luftmotståndet. Det gjorde att vi behövde använda tre hjul, så vi ville sätta ett mindre hjul i fram och två lite större i bak. Det gjorde att vi fick en vinkel som även där gjorde att luften gled lättare över bilen. Vi funderade mycket på hur vi skulle få bilen att funka. Vi insåg att vi måste limma fast hjulen på drivaxeln i bak för att de inte skulle rulla helt fritt. Hjulet i fram skulle vi låta rulla fritt. Sedan skulle vi sätta fast råttfällan på själva ställningen av bilen, eftersom vi trodde att bilen skulle bli tillräckligt liten för att vi skulle kunna göra det. Vi planerade även för att sätta en ballong någonstans på bilen som vi skulle fylla med luft och sen tömma när vi släppte iväg den.

Sedan började vi tänka på vilket material vi behövde använda. Vi ville använda blompinnar till hjulaxlar, eftersom vi tänkte att det skulle hålla bättre än t.ex. sugrör. Vi köpte spatlar eftersom de var starkare och enklare att borra i än en vanlig glasspinne. Vi köpte tre hjul i trä, ett mindre och två större. Vi använde en limpistol, eftersom vi tänkte att det skulle hålla bäst. Vi tänkte att vi skulle köpa det vi visste att vi behövde först, och om vi behövde någonting mer skulle vi köpa det senare. Det gjorde att vi kunde vara lite mer ekonomiska.

Det slutade med att vi använde en råttfälla, två spatlar, en blompinne, tre hjul, ett litet och två mellan, sugrör, limpistol och tråd.

Det första vi gjorde var att vi borrade hål i spatlarna som skulle hålla ihop hjulaxlarna med varandra. Vi satte ihop allting lite löst för att se att det passade. När vi hade hittat ett sätt som vi var nöjda med satte vi på hjulen och spatlarna på blompinnarna och limmade med limpistol. När vi hade skelettet för bilen försökte vi sätta på råttfällan, men insåg att det skulle bli bättre om vi hade någonting som låg på ställningen och sedan sätta råttfällan på det. Vi använde sugrör och tejpade ihop, och satte det som en bräda på bilen. Ovanpå den satte vi råttfällan. Vi tänkte först att vi skulle använda en pinne som kunde ”dra” tråden, men bestämde oss för att först prova utan och bara fästa tråden i råttfällans slaganordning. Vi knöt fast tråden i hjulaxeln, men det funkade inte eftersom knuten var så lös att tråden gled. Vi limmade ovanpå knuten, och då funkade det bättre. Sedan knöt vi fast tråden i råttfällan, men limmade inte eftersom vi kanske skulle sätta på en pinne. Vi provade, och bilen blev väldigt snabb. Den åkte dock inte så långt, och insåg att det var på grund av att tråden var för kort. Vi satte dit en längre tråd, och det funkade bättre. Vi funderade på om bilen skulle gå längre med en pinne, men eftersom den var så snabb ville vi inte sätta på den och råka förstöra allting. Tråden fastnade lite ibland eftersom den drog mot kanten av råttfällan, så vi skar ut en liten triangel där tråden kunde ligga. När vi hade satt ut allting insåg vi att vi inte skulle få plats med en ballong. Vi tyckte att det nog var lika bra, eftersom det skulle bli krångligt att försöka använda både ballongen och råttfällan som drivmedel.

När vi provade bilen gick den relativt långt, och var väldigt snabb. Den svängde lite, men inte så mycket att det gjorde att den stannade. Vi försökte få det lite rakare, men det gick inte riktigt. När vi skulle tävla gick den inte så långt, eftersom den svängde på grund av framhjulet. Bilen hamnade på snedden och kunde därför inte fortsätta åka framåt.

Om jag skulle göra om bilen skulle jag nog ha använt fyra hjul, så att den går rakt fram. Man hade fortfarande kunna gjort som en pil i fram så luften ändå går på sidorna. Jag förstod senare att om man använt en pinne hade man kunnat ha en längre tråd, och därmed kommit längre. Därför skulle jag också ha använt en pinne. Om jag hade gjort en exakt likadan, hade jag försökt få framhjulet mer stabilt så att det inte svängde när man körde.

Sofie Helgesson