När jag ritade min skiss var min första tanke att den skulle ha tre hjul, två större hjul bak och ett lite mindre framtill. Men efter att vi alla visat upp våra skisser så diskuterade vi. Vi kom fram till att vi skulle blanda ihop våra idéer, men det behövdes egentligen inte då vi alla nästan tänkt exakt samma sak.

Vi började direkt diskutera om vilka material vi skulle använda, och vi kom fram till att vi skulle ha:

1 råttfälla

1 meter snöre

4 glasspinnar

1 grillpinne

1 blompinne

1 limpistol

1 limstav 7 mm

2 sugrör

2 CD- skivor

1 mellanhjul

Efter att vi skrivit upp allt på en lista räknade vi ut hur mycket det skulle kosta. Sedan gick två stycken och handlade allt medan vi andra började spekulera på vilket sätt vi skulle få hjulen att rulla och hur snöret skulle sitta fast med pinnen.

När dom kom tillbaka med materialet tog vi råttfällan och prövade så den fungerade. Vilket den inte gjorde så vi fick en ny.

Vi delade en grillpinne på mitten för att få en kortare bit. Sedan la vi blompinnen i ett av sugrören. Vi satte fast CD- skivorna på pinnen med hjälp av sudd. Vi delade ett sudd på mitten så att det skulle bli mindre bitar. Sedan satte vi fast sudden på blompinnen som stopp för att CD-skivorna inte skulle ramla av. Vi ville få alla hjul så stabila som möjligt.

Sedan satte vi fast blompinnen på råttfällan med hjälp av lim och buntband. Vi knöt fast snöret på pinnen och på hjulaxeln.

Vi satte fast det vi byggt i råttfällan, och då använde vi två glasspinnar som var fastlimmade på fällan och på sugröret. Eftersom dom var fastlimmade på sugröret och inte grillpinnen (som låg i sugröret) kunde pinnen röra på sig – och då rullade hjulen.

Som framhjul hade vi ett mellanhjul som satt emellan två glasspinnar som satt fast i råttfällan.

När vi testade vår bil först märkte vi att vi hade snurrat snöret åt fel håll, så vi fick ta bort snöret och rulla de åt rätt håll. När vi gjort de rullade bilen rätt men inte långt. Vi märkte då att vårt framhjul var väldigt ostadigt så vi köpte ett nytt mellanhjul men i trä. Det var mycket mer stabilt och bilen rullade bättre. Även våra bakhjul var ostadiga så dom stabiliserade vi med hjälp av lite lim.

Sen rullade bilen bra men inte så långt, vi ville ändra så den åkte längre men det hade vi inte tid för.

img_5779