Råttfällabil

När jag skulle bygga råttfällabilen så var jag med Alma, Alisa, Isabel och Hehjlan. När vi skulle göra råttfällabilen så fick vi en mängd pengar. Vi fick en bank kort där det fanns 3 miljoner kronor. Först tog vi ritpapper var och en i gruppen och sedan så försökte vi rita den modellen vi ville at t bilen skulle vara. Efter att vi hade ritat klart ritningen så gick vi till butiken för att köpa saker till råttfällabilen.

Material vi behövde till bilen:

Vi köpte 1 råttfälla, 4CD för att det skulle vara däck till bilen, 1 meter snöre, 2 stycken 26 cm träbalk, 4 stycken spatel, 2 stycken 50cm blompinne, limpistol, 2 stycken 7mm limstav, 2 stycken buntband, 2 glasspinnar, 4 stycken småa trähjul 4 stycken speciallager och 1 sugrör.

Efter att vi köpte materialen till bilen så börja vhar-2i bygga vi började med att vi limmade alla 4 spatlarna så att själva bilens yta och form blev fyrkantig. Sedan efter så tar vi 1 50cm blompinne och sågar i mitten för att dem ska sitta fast på bilens däck. Sedan tar vi två skivor och limmar dem två änderna. Sedan tar vi 2 småa trähjul och limmar efter skivorna. Vi tog 2 speciallager och limmade efter dem små trähjulen. Sedan gjorde vi andra sidan samma sa sak igen för att vi skulle ha 4 skivor som hjul.

Sedan tog vi 2 spatlar till och limmade mitten av ytan fast underifrån. Där efter limmade vi däckarna på bilen så att det började se ut som en bil. Vi tog råttfällan och fästade den långa blompinnen med hjälp av 2 stycken buntband. Jag tog råttfällan och limmade den på mitten av bilen. Sedan tog vi 1 meter snöre och fästade ena änden mitten av dem bakhjulen och den andra knöt vi på den långa blompinnen. Så äntligen blev vi klara.