Råttfälle bil

Det första vi började med var att vi började prata om lite idéer, hur vi skulle kunna göra, vi sökte även lite på Google för att få lite fler idéer.

När vi sedan hade en bra tanke så började vi var för sig att rita på hur vi hade tänk att den skulle vara. Men det kändes inte helt toppen så vi gjorde en annan ritning som vi trodde var bättre vilket den inte var så vi tog den andra. Det kändes inge bra för att vi tänkte att den andra iden skulle bli bättre, men hjulen och hur den skulle rulla.

Efter det skrev vi upp på ett papper vad vi skulle handla och räknade hur mycket det skulle kosta. Vi köpte sex stycken ballonger, fyra gem, en meter snöre, två kartong skivor, fyra stycken cd-skivor, en råttfälla och vi hyrde även en limpistol och köpte två limstavar till limpistolen.

 

Vad gjorde vi sen?

Jo, vi började med att limma på råttfällan på kartongbiten. Sen limmade vi på en penna på en kort sida och en annan penna på andra kort sidan. När vi sedan skulle försöka sätta på hjulen insåg vi att cd skivorna var alldeles för stora för pennorna, alltså hade cd skivorna (hjulen) åkt åt olika håll och inte alls suttit fast. Så vi försöker hitta ett nytt knep.

Vi testar att limma på ballonger på pennorna där hjulen ska sitta och där efter sätta på cd skivorna på ballongerna och se om hjulen sitter stadigare då men det gör det inte. Så istället kom vi fram till den briljanta idén att ta bort ballongerna, cd skivorna, alltså allting förutom råttfällan och gå och köpa fyra stycken korkar. Vi sätter där efter på hjulen igen och sen drar på korkarna. När vi hade börjat om på våran ide kändes det super bra, den rullade och gick framåt. Men därefter kom Eva och tyckte det inte alls var bra. Eva våran lärare tyckte inte det var bra för att hon tänkte att hjulen inte skulle rulla rakt utan att den skulle bli helt sned och så sa hon att vi inte skulle ha någonstans att sätta fast snöret på som skulle göra att råttbällebilen gick framåt. Så vi tog bort allt igen och började om.

 

Nu kom vi fram till hur vi skulle ha det. Vi köpte sugrör. Vi limmade på sugröret på baksidan av kartongbiten med en pinne igenom, därefter satt vi på cd-skivan på sugröret och korken, och limmade fast korken och hjulet och sedan korken på sugröret, så den satt fast men även så cd-skivan kunde snurra på sig. När vi gjorde det klart så fixade linnea i våran grupp så bilen skulle kunna ta sig fram själv. Så hon satt på två långa trä bitar på varsin sida av råttfällan, och sen satt på snöret längst bak på sugröret och sedan en pinne som satt fast i råttfällan. Den pinnen pekade rakt fram och satt fast med buntband på råttfällan och en meters snöre längst fram på pinnen som gick till bakre delen av bilen.

Vi testade om våran bil funkade och det gjorde den. När vi se skulle tävla med den i gympasalen så gick den knappt en meter vilket var jätte synd för den gick faktiskt ganska långt i korridoren.

img_7795